Mainosmusiikki

Oli se sitten tämän vuoden Earth Hourin virallinen kampanjavideo, jossa soi Bastillen “Pompeii”, tai Applen uuden MacBookin mainos Chet Fakerin “Gold” -kappaleella maustettuna, artistien kappaleita käytetään useasti yritysten mainostoiminnassa. Kyseinen käytäntö ei ainoastaan hyödynnä yrityksiä heidän mainonnassaan, vaan luo usein myös positiivista näkyvyyttä artisteille ja bändeille.

Applen mainoksissa on useasti musiikki tärkeässä osassa, ja yritys on usein auttanut artisteja saamaan paljon haluttua näkyvyyttä. Hieno esimerkki tästä on niin sanottu Silhouette-mainoskampanja, jossa kuultiin monen bändin ja artistin kappaleita aina U2:sta Daft Punkiin ja Black Eyed Peasiin. Kampanja auttoi etenkin bändiä nimeltä Jet, jonka kappale “Are You Gonna Be My Girl” esiintyi tässä paljon puhutussa Applen iPod + iTunes -mainoksessa muutama vuosi sitten. Australialainen bändi oli suhteellisen menestynyt jo ennen mainoksen julkistamista, mutta Applen mainos laukaisi Jetin uramenestyksen.

Vaikka Apple onkin kenties paras esimerkki, se ei ole suinkaan ainoa. Muun muassa Coca Cola kokosi bändin mainostansa varten laulamaan kappaleen nimeltä “In Perfect Harmony” vuonna 1971. Alunperin yritys halusi brittibändi The New Seekersin laulavan kappaleen, mutta aikataulusyistä tämä hanke ei onnistunut. Mainoksen menestyksen myötä The New Seekers päätti äänittää oman versionsa kappaleesta, joka päätyi myymään alkuperäistä versiota enemmän.

Kuten mainokset, myös elokuvat mahdollistavat artistien yllättävän astumisen menestyville poluille. Voit lukea lisää elokuvamaailman parhaista soundtrackeista artikkelissamme Elokuvamusiikki.